7 sätt att få ditt äktenskap att vara evigt

Det finns flera tekniker tillgängliga för att hjälpa ditt par att leva lyckligt..

1. Var inte alltför optimistisk

Det berömda synsättet på relationer, enligt vilka positiva förväntningar skapar positiva resultat, kan faktiskt döma ditt äktenskap till misslyckande. I ett framgångsrikt äktenskap löses inte problem automatiskt. Människor faller i fällan när de tänker att om de är fysiskt attraktiva för varandra i början av ett förhållande, kommer svårigheterna att lösa sig själva. Par måste vara mer realistiska om sin fackförening och förstå sitt ansvar för att se till att det inte går ihop..

En intressant studie genomfördes av Florida State University. 77 par svarade på många frågor om deras äktenskapliga lycka var sjätte månad under fyra år. Medlemmar som hade de högsta förväntningarna på harmoni i äktenskapet. De som gifte sig med lägre förväntningar rapporterade mer sannolikt att de var lyckliga.

2. Lär dig att slå tillbaka

Vissa forskare har hävdat att slåss är en av de hälsosammaste sakerna i ett förhållande. Makar, som ofta argumenterar, är mer nöjda med sitt äktenskap än de som är helt oförenliga. Faktum är att konflikt är en signal om att något har gått fel i förhållandet och att det måste åtgärdas. När makar börjar förstå detta utvecklar de intimitet på andra områden – emotionellt, sexuellt, andligt och intellektuellt..

Forskare råder man och hustru att inte uthärda, kompromissa eller helt enkelt anpassa sig till varandra. Och under inga omständigheter ska du stänga dig i tystnad, vilket ger ett falskt intryck av fred..

Du kan dock argumentera för rätt och fel. Att kasta ut en skål soppa i köksfönstret skulle vara fel! Om du är upprörd och inser detta, skjut upp diskussionen med en timme eller en dag. Endast genom att lugna ner och koncentrera sig kan du uppnå något..

3. Var självisk

I sin tur måste partner tänka på sig själva, annars förlorade den undergivna makan sig själv, och den dominerande – personen som han eller hon blev kär i. Om du tar hand om dig själv först upphör din lycka att bero på den andra personen. En extra bonus – du känner dig inte skyldig när du äter den sista biten pizza!

Hur man blir en bra egoist?

– Köp vad du gillar utan att rådfråga din betydande annan.

– Hitta dig en hobby som hon inte delar..

– Tillbringa mer tid med dina personliga vänner och flickvänner.

4. Glöm sex – en liten stund

Om sovrummet är den enda åsikten där makarna är riktigt lyckliga och nära, är deras äktenskap i stora problem. Enligt en studie från Iowa State University är de lyckligaste paren de med liknande negativa personlighetsdrag som envishet och oansvar. Personlig likhet ger 46% av familjetillfredsställelsen.

En av nyckelfaktorerna i ett starkt äktenskap är en av de faktorer som du inte är lika, som is och eld, en vanlig hobby som du kan göra tillsammans. Sportaktiviteter och liknande humor bidrar också till detta..