7 hopplöst föråldrade myter och fördomar om sex

Ett gott humör, nöjdhet med livet, dig själv och din partner, en känsla av avkoppling är trevliga bonusar från att ha sex. Men vi är omgivna av skadliga myter som förnekar allt nöje. Wday.ru berättar vilka stereotyper som ska kastas ur mitt huvud under lång tid.

Ämnet kvinnlig sexualitet och nöje har länge varit förbjudet. Man trodde att en kvinna inte behövde en orgasm och bra sex – om en man gillade det. Men nu förändras trenden. Och nu letar kvinnor efter tröst, förkroppsligandet av deras önskningar och nöje för sig själva. Vi ärvde myter som gör sex till ett tortyrrum, ett gym eller en detektivbyrå som letar efter magiska knappar. Låt oss ordna saker i huvudet och i sängen.

Det finns flera typer av orgasm

3, 7, 15 typer av orgasm – dussintals artiklar i tidskrifter och på internet publiceras med sådana rubriker varje dag. Vi visade oss uppleva vaginal, livmoder, axillär, G-punkt, A-punkt orgasm och ytterligare 135 punkter på din kropp. Och vi letar efter dessa sätt, vi torterar oss själva och våra nära och kära. Vi är rädda: om vi inte kan njuta av råd i tidningen är det något som är fel med oss.

Andas ut. Många myter om 1000 och 1 sätt att uppleva jordlig lycka är förknippade med hur lite vi vet om vår kropp. Det finns bara en orgasm. Detta är en plötslig frisättning av sexuell spänning, acceptabla sätt. Men ur anatomi, fysiologi och till och med evolution är det ingen mening att prata om olika orgasmer.

En kvinna har en G-punkt som kan öka nöjet.

G-punkten ”uppfanns” av den tyska gynekologen Ernst Grefenberg på 50-talet av XX-talet. Han trodde att det finns ett separat organ som kan förbättra känslor. Hur trevligt det är att tänka att det finns en speciell punkt på kvinnans kropp som du kan trycka på – och njutning garanteras. På jakt efter denna omhuldade knapp spenderade män timmar på att söka, och journalister och forskare publicerade avhandlingar och artiklar av kvinnor. Men allt var förgäves..

Ingen har lyckats bevisa existensen av punkten G. Den mest omfattande forskningen om detta ämne utfördes av forskare från King’s College London. Det deltog i 1804 kvinnor i åldrarna 23 till 84 år. Tyvärr hittades inga verkliga bevis, bara subjektiva känslor. Så också du, lämna sökningen efter ett bluff och njut av det sätt du brukade..

Män vill ha sex mer än kvinnor

Om man tittar på medelvärdet för församlingen, kanske detta uttalande har rätt till liv. Men du älskar inte statistik utan med en levande person. Därför måste man veta om den sexuella konstitutionen. Detta är ditt (eller partners) temperament, libido. Sexologer skiljer mellan svaga, medelstora och starka konstitutioner. Var och en har sin egen exciteringsmekanism. Och detta beror redan lite på kön, bara på genetik. Par möts och uppstår oftare än hennes partner.

Låt oss inte roa alla män med samma borste. Prata med din partner och ta reda på hur ofta och när de vill. Och det skulle vara trevligt att förstå hur ofta du är redo att njuta av sängglädje. En kompromiss kan hittas och du kan njuta av den lika. Allt i dina händer.

Begäran kan väckas med afrodisiakummat

Jordgubbar, choklad, champagne och ostron – så ska den perfekta romantiska middagen se ut. Melodramer, romaner och till och med vissa forskare har drivit oss in i denna inställning. Men dessa produkter själva är inte på något sätt för sexuell lust. Det handlar snarare om inställning. Under ett datum är en man redan fast besluten att ha det bra, så han tänker på sex oftare. Men om du konsumerar otänkbara mängder choklad och jordgubbar på jobbet eller på en fest är det osannolikt att det skulle förekomma att du omedelbart sliter av dig kläderna..

Nästa gång för en speciell kväll, välj bara dina favoriträtter. Att bry sig, vara på gott humör och älskade är det som verkligen tänder dig..

Sex kan ersätta gymmet

Vi vill vara i god fysisk form, men inte alla är i gymmet hela natten. Om bara sport kunde ersättas med akrobatik i sängen och kombinera affärer med nöje. Ack, i verkligheten visar sig allt inte vara så enkelt.

Ja, en timmes sexmaraton kan jämföras i resultat med en löpning. Men flickor, vem av oss kommer att stå och accepterar faktiskt en timmes intensiva återkommande rörelser? Förspel och nattliga kramar ingår inte. Samlag varar i genomsnitt 6 minuter. En studie av The New England Journal of Medicine visade att kroppen spenderar drygt 20 kalorier under denna tid. Ungefär samma mängd som du bränner vid körning eller en stor dusch.

Men regelbunden sex ökar blodtrycket, förstärker belastningen på hjärtat och lungorna och förbättrar humöret. Så du kan enkelt ersätta morgonövningar med några minuters intimitet med din älskade.

Excitation är alltid reaktion genom reaktion

Medge det, du hörde även dessa fraser: ”Dina läppar är svullna och rodnade i ansiktet, så du är upphetsad!” Samtidigt är du själv just nu inte inställd på sex. Eller tvärtom, du bränner allt inne vid synen av din älskade, men utåt manifesterar det sig inte på något sätt.

Varför sviker din egen kropp dig? Detta beteende hos kroppen kallas icke-överensstämmelse. Många artiklar och böcker, liksom vissa innehållsfilmer, har lärt oss att tänka annorlunda. Och när våra tankar och kroppsreaktioner inte stämmer överens, upplever vi svårigheter och till och med panik…

Men det är okej. Enligt forskning är det bara 50% av männen och endast 10% av kvinnorna som kan säga att deras kropp och sinne alltid stämmer överens. För resten kan spänningen uppstå innan kroppen reagerar på den. Den motsatta reaktionen kan inträffa. Så den enda vägen ut är att prata med varandra. Och lita på din partners ord mer än någon kroppsreaktion.

En kvinna ska inte ha flera sexpartners

Tränare för centrum för familj- och sexundervisning Secrets hävdar att i år har en föråldrad antivetenskaplig teori – telegoni, baserad på idén att livmodercellerna har minne, vunnit ny popularitet, så ett barn som är född av en kvinna kan ärva egenskaperna hos karaktären och utseendet hos någon av henne sexuella partners, inte bara barnets biologiska far.

Sådana teorier begränsar kvinnors sexualitet, undertrycker den och standardiserar den till en nivå som är acceptabel för samhället. Men antalet sexpartners kan inte säga någonting om en kvinna, förutom … antalet sexpartners.