Hur man håller kontakten i det liv och rörelse på dagen?

I vardagslivets kaos är det lätt att fastna i en rutin och fastna i den, särskilt när det gäller ditt förhållande. En dag kan du vara skadlig om du bara spenderar tid med din partner snarare än att verkligen uppskatta det ögonblick du har. Om detta orsakade en känsla av avstånd, var inte orolig och försök att fixa det. Förresten, det finns några enkla sätt som passar enkelt in i ditt schema och hjälper dig att komma närmare..

Förhållanden behöver uppmärksamhet för att trivas. ”Jag gillar att associera att ta hand om ett förhållande till att ta hand om en dagis. Ibland kan en stor gest ha en positiv effekt, precis som gödning hjälper växter att blomstra. Men blommor växer bättre när du vattnar dem regelbundet. ”Om du upprätthåller närhet till din partner med alla möjliga små saker som visar att du bryr dig, kommer relationen bara att blomstra”, säger expert Candice Smith. Om du vill hålla din trädgård blommande, här är 22 saker som hjälper dig att binda dig till din partner..

1. Kyss i sex sekunder

Forskning av Dr. John Gottman säger att det är bäst att hälsa din partner med en sex sekunders kyss. ”En sex sekunders kyss när du möts kan påverka din interaktion positivt”, säger Dr. Nicole Richardson. Sex sekunder räcker för att känna sig nära, men inte för lång. Kyssar som dessa är ett utmärkt sätt att hålla kontakten hela veckan när du har kort tid. Avsätt 6 sekunder på morgonen innan du åker till jobbet och gör detsamma när du kommer hem. Den varma känslan kommer att förbli under hela arbetsdagen.

2. Dela goda nyheter

”För att skapa ett positivt band mellan dig och din partner, ge honom goda nyheter varje dag. Du muntrar upp inte bara dig själv utan också din älskade, ”råder sexolog Noel Cordo. Dagliga positiva saker i ditt förhållande kommer att blomstra…

3. Skicka meddelanden när ni tänker på varandra

”När du tänker på din älskare under dagen, skriv ett meddelande till honom så att han vet om det. Det kan vara en enkel text som önskar lycka till vid ett möte eller mer personliga tankar, säger sexcoach Irene. Att dela meddelanden som detta kan föra människor närmare varandra. De flesta av oss tillbringar vår arbetsdag i telefon eller vid datorn, så ett söt meddelande passar enkelt in i schemat..

4. Önskar god morgon och god natt

Enligt matchmaker Julia Becker, om du och din partner inte bor tillsammans, är det enklaste sättet att hålla kontakten dagligen att säga en god natt. Din andra hälft är glad att veta att de är det första du tänker på när du ligger i huvudet, när du går och lägger dig. Även om du bor tillsammans, kom ihåg att säga detta till varandra dag efter dag..

5. Gör något trevligt

Par får ofta höra att komplimanger för dem närmare. Du kan komma ännu närmare om du gör den älskade något som han var tvungen att göra. ”Ta ett objekt från din partners uppgiftslista och förenkla livet. Det här är ett bra sätt att stärka ett band, särskilt när du vet att din andra hälft värdesätter det, säger sexolog Jamie Leclair…

6. Kyssa som första gången

När en ny partner dyker upp i ditt liv verkar allt okänt och intressant. Du gillar att dejta och utforska varandras karaktärer. Den första kyssen kan få dig att tappa huvudet och ge dig en oförglömlig upplevelse. ”Över bron i ett långvarigt förhållande, par glömmer bort huvudbandet – kyssar” – påminner sexcoach Amy Levine.

7. Ta en promenad

På morgonen innan du åker till jobbet eller på kvällen när du återvänder från en hektisk dag, gå en promenad med din andra hälft. Om du har tankar som du vill diskutera är det här en stor chans att starta en dialog. ”Att prata om drömmar och önskningar kan ta dig från den hektiska rytmen och hjälpa dig att slappna av”, säger Fehr. Och om du har en hund, gå sedan tillsammans minst varje dag.

8. Arbeta med konflikter som uppstår ofta

Låt oss inse det, varje par har ett argument från tid till annan. Och om du märker att det finns ett ämne som provocerar dig om och om igen, kan du komma närmare om du märker konflikten i fasen av dess inträde. ”Vid någon tidpunkt känner du att en kamp börjar. Enas om en handlingsplan som hjälper dig att undvika att förvärra situationen när en konflikt hotar. Prata via telefon eller personligen, men gör det inte via textmeddelanden, ”säger matchmaker Steph Safran. Du vill visa din nära och kära vad du vill visa din nära och kära i ett förhållande och låt inga konflikter hamna i vägen..

9. Dela dina dagliga upp-och nedgångar.

Expert Tyler Turk säger att det är en bra idé att få vana att prata med din partner om alla upp-och nedgångar som du har upplevt efter en hård arbetsdag. Denna övning hjälper till att utveckla empati och stärker din känslomässiga anslutning. På bekostnad spenderar vi tid på Instagram eller tittar på TV-program och lyssnar inte på vår andra hälft. Du måste ägna ledig tid åt dig själv, men glöm inte din älskade..

10. Gå ut någonstans under veckan

”Ett bra sätt att bryta upp din dagliga rutin är att gå till baren med din partner efter jobbet. Om du inte gillar alkohol kan du hitta en plats som kan överraska dig med sitt kök. Tillbringa tid tillsammans och binda, säger matchmaker Susan Trombetti. Sådana gemensamma utflykter kan ta dig tillbaka till början av ett förhållande, när någon resa till en restaurang eller bar fick fjärilarna i magen att fladdra..

11. Gå en målningskurs

Numera har nästan alla studior mästarkurser på kvällen; under ett par skapas deras egna mästerverk. ”Händelser som detta väcker lagandan och bygger starkare relationer”, säger Becker…

12. Var uppmärksam på fysisk kontakt

Har du någonsin undrat varför en enkel kram förbättrar ditt humör? ”När du rör vid din partner frigörs hormonet oxytocin. Det tar bara 20 sekunder med fysisk kontakt för att börja sprida sig i hela kroppen, säger psykolog Anita Chlipala. Det ger en känsla av avkoppling samt förtroende för din partner. Touch förbättrar ditt humör och band med din andra hälft..

13. Tillaga middag tillsammans

Istället för att den ena eller den andra äter sin egen mat, ansträng dig och gör middag tillsammans. ”Detta kommer att ta bort skyldigheterna från personen, – säger värden Laura Bilotta”..

14. Komplimentera din älskare varje dag.

Varje gång du vaknar eller lägger dig, gör det till en tradition att uttrycka en kvalitet som du värdesätter i din partner. “Hitta tid för detta. Chansen är stor, du planerar din dag, lägg in den där också, säger sexterapeut Sarah Watson. Om du upptäcker att du har glömt att göra detta, ställ in en påminnelse på din telefon. Det är viktigt att bli påmind om dina goda egenskaper, även när du träffar varandra varje dag eller utbyter meddelanden hela tiden. När allt kommer omkring, vem gillar inte att få komplimanger?

15. Skapa spellistor för varandra

Om du lyssnar på musik på morgonen kanske du märker att en viss melodi helt kan förändra ditt humör. Enligt forskarna släpper hjärnan kemikalien dopamin, som är ansvarig för njutning. Hjärnan utsöndrar samma ämne under sex. För att hjälpa dig att må bra om din partner, även när du inte är tillsammans, gör varandra spellistor som är associerade med ditt förhållande. Du kommer att få en enorm mängd trevliga känslor som kommer att ladda dig för veckan framöver..

16. Öva på fem till en regel

Du är förmodligen irriterad över några av din älskares vanor. ”Regeln fem mot en innebär att du definitivt bör säga uppmuntrande ord till din partner oftare än någonting annat”, rekommenderar relationscoacher Lanie Zuckerman. Detta betyder inte att du alls ska sluta prata med den utvalda om honom. Det handlar snarare om en sund balans mellan komplimanger och nag. Gör ett försök att prioritera positiva känslor som kommer att undertrycka negativa reaktioner. Ta med mer positiva känslor i förhållandet så att du kan förhindra små slagsmål..

17. Ställ varandra viktiga frågor.

Ett av de enklaste sätten att visa din partner att du bryr dig är att fråga dem hur de mår och vad de gjorde den dagen. ”Du uttrycker ditt intresse och din närvaro”, säger sexolog Stephanie Threadgill Briggs. På detta sätt visar du din älskade att du tänker på honom och sätter hans välbefinnande i framkant. Men kom ihåg: detta är inte en intervju. Enligt Stephanie måste du se till att dialogen är intressant för båda sidor..

18. Skicka varandra brev

”Även om ni bor tillsammans och träffar varandra varje dag, skicka er andra hälften ett brev per post”, råder psykoterapeut Nina Rubin. I en tid av digital teknik och kontinuerlig kommunikation symboliserar pappersbokstäver något speciellt. Ett sött meddelande kan gå vilse bland hundratals andra, ett viktigt telefonsamtal förblir bara i ditt minne. Brevet är materiellt bevis och en symbol för din kärlek. ”Om du inte kan skicka det, lämna brevet i fickan eller lägg det i din valda bil”, tillade Rubin. Idén i sig är viktig här. Tänk dig att din partner hittar ett kärleksbrev i sin bil. Detta kommer att orsaka en lika känslomässig reaktion som om han fick den i posten..